داکت اسپلیت نوعی سیستم سرمایشی گرمایشی است که در فصل سرد زمستان محیط را گرم و در تابستان محیط را خنک می کند. داکت اسپلیتها از دو قسمت کندانسور یا یونیت خارجی و هوا ساز یا یونیت داخلی تشکیل میشوند. داکت اسپلیت برای خنک کردن محیط عملکردی مانند اسپلیت و کولر گازی دارد.
داکت اسپیلت ها از دو قسمت اصلی کندانسور و هوا ساز تشکیل شده استو کندانسور شامل چند قطعه پروانه، کمپرسور، دینام و … می باشد و هوا ساز شامل فیلتر، سینی، کویل، دینام، پروانه و … می باشد. داکت اسپلیت دارای چند نوع است که در اینجا به معرفی آن ها می پردازیم.
انواع داکت اسپلیت دو نوع اینورتر و معمولی میباشد.
در نوع اینورتر، موتور الکتریکی به صورت متغیر کار می کند و سرعت بالایی دارد که باعث سریع تر کار کردن آن می شود و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. منظور از دور الکتریکی متغیر این است که با توجه به میزان دمایی که شما تنظیم می کنید در مواقعی که محیط خنک می شود دور متغیر کم شده و زمانی که دمای هوا گرم میشود دور متغیر زیاد می شود که باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.
در نوع معمولی که دور موتور ثابت است موتور به صورت ثابت کار می کند و تا زمانی که شما نخواهید کم و زیاد نمی شود و حتما باید خاموش یا روشن شود که این امر باعث پرمصرف شدن اسپیلت معمولی می شود.
داکت اسپلیت از چهار جز اصلی تشکیل شده است که این اجزا، سیکل تبرید تراکمی بخار را تشکیل میدهند و عبارتند از:
وظیفه کمپرسور متراکم کردن یا افزایش فشار است که برای این کار از انرژی برق استفاده می شود. مبرد بعد از عبور از کمپرسور با فشار و دمای بالا وارد کندانسور می شود.
کندانسور یک مبدل حرارتی است که به صورت خنک در سیستم های کولر گازی مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه کندانسور در حالت سرمایش داکت اسپلیت اتلاف حرارت است. به این معنا که حرارت مبرد را به محیط می دهد و باعث کاهش دمای مبرد و تبدیل آن از حالت گاز به مایع می شود.
وظیفه لوله مویین افت فشار مبرد است. به این صورت که مبرد پس از خروج از کندانسور وارد لوله مویین شده و فشار مبرد در اینجا کاهش می یابد و سپس در حالت مایع به اواپراتور منتقل می شود.
اواپراتور بعد از لوله مویین نصب شده است و حرارت محیط تهویه شونده را دریافت می کند و به مبرد منتقل می کند. در این حالت مبرد از فاز مایع به گاز تبدیل می شود و دوباره به کمپرسور برمیگردد.
مواردی که در هنگام خرید اسپلیت باید به آن توجه کرد شامل موارد زیر است:
1.ظرفیت دستگاه:
منظور از ظرفیت میزان سرمایش یا گرمایشی است که دستگاه می تواند تولید کند که این ظرفیت بر اساس واحد تن اندازه گیری می شود. ظرفیت دستگاه را باید متناسب متراژ محیط تهویه شونده انتخاب کنیم.
2.میزان برق مصرفی دستگاه:
باید توجه داشته باشید که میزان آمپر برق مصرفی دستگاه انتخابی شما متناسب با کنتور برق ساختمان باشد.
۳.راندمان دستگاه:
هرچه راندمان دستگاه بالاتر باشد، دستگاه انرژی کمتری برای تهویه هوا استفاده میکند.
۴.ابعاد دستگاه:
ابعاد دستگاه باید با محیطی که دستگاه در آنجا نصب می گردد متناسب باشد.
۵.نوع عملکرد دستگاه:
شما با توجه به نیاز خود می توانید نوع عملکرد آن از جمله سرمایشی و گرمایشی دو منظوره، فقط سرمایشی و سرمایشی با کویل آبگرم را انتخاب گنید.
مجموعه آقای تاسیسات با تجربه چندین ساله خود در زمینه محصولات سرمایشی و گرمایشی عرضه کننده انواع کولر، کولرهای آبی و گازی، انواع رادیاتور، پکیج شوفاژ، انواع آبگرمکن و … می باشد. شما می توانید جهت مشاهده محصولات به فروشگاه ما مراجعه نمایید.
جستجو
آخرین مقالات
تبلیغات